Knjižnica Filozofskog fakulteta
Sveučilišta u Zagrebu
Faculty of Humanities and Social Sciences Institutional Repository

Zadaća i misija knjižnica u ruralnoj sredini

Downloads

Downloads per month over past year

Tomšić, Viktorija. (2018). Zadaća i misija knjižnica u ruralnoj sredini. Diploma Thesis. Filozofski fakultet u Zagrebu, Department of Information Science. [mentor Lasić-Lazić, Jadranka].

[img]
Preview
PDF (Croatian)
Download (1MB) | Preview

Abstract

Na početku ovoga rada postavlja se nekoliko pitanja na koja će se njime nastojati odgovoriti. Pitanje koje povezuje stanovnike koji žive u ruralnoj sredini na području koje svojim djelovanjem obuhvaća neka knjižnica može se postaviti na dva načina: „Znaju li stanovnici koje su njihove obrazovne, kulturne i informacijske potrebe?“ te „Zadovoljava li knjižnica svojim kulturno-javnim, obrazovnim i informacijskim programima i aktivnostima potrebe stanovnika koji žive na području koje je u obuhvatu njena djelovanja?“ To se pitanje može i proširiti: Hoće li tek ponuda kulturnih i obrazovnih aktivnosti kod stanovnika izazvati potrebu ili želju za obrazovnim, kulturnim i informacijskim sadržajima? Ako ih imaju, znaju li gdje ih mogu zadovoljiti? U kojem opsegu se te potrebe mogu zadovoljiti? . Utječe li geografski položaj (knjižnica u ruralnom području) knjižnice na nezadovoljavanje obrazovnih, kulturnih i informacijskih potreba stanovnika koji takve potrebe imaju? U ovom radu, koji je ujedno i prijedlog za djelovanje, pokušat će se odgovoriti na dana pitanja u kontekstu razvoja, prijenosa i širenja određenih usluga knjižnica koje djeluju u ruralnim sredinama na teorijskom primjeru Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ iz Karlovca i knjižnica u ruralnim krajevima Karlovačke županije.

Item Type: Diploma Thesis
Uncontrolled Keywords: knjižnice, ruralne sredine, Gradska knjižnice "Ivan Goran Kovačić" Karlovac, ruralne sredine Karlovačke županije
Subjects: Information sciences
Information sciences > Librarianship
Departments: Department of Information Science
Supervisor: Lasić-Lazić, Jadranka
Date Deposited: 10 May 2018 09:31
Last Modified: 10 May 2018 09:31
URI: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/id/eprint/10022

Actions (login required)

View Item View Item