Knjižnica Filozofskog fakulteta
Sveučilišta u Zagrebu
Faculty of Humanities and Social Sciences Institutional Repository

Informacijske potrebe korisnika u knjižnicama na primjeru Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak

Downloads

Downloads per month over past year

Bašić, Martina. (2018). Informacijske potrebe korisnika u knjižnicama na primjeru Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak. Diploma Thesis. Filozofski fakultet u Zagrebu, Department of Information Science. [mentor Živković, Daniela].

[img]
Preview
PDF (Croatian)
Download (697kB) | Preview

Abstract

Cilj je ovoga rada istražiti na koji način su potrebe korisnika Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak zadovoljene opsegom usluga koji im se pruža u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak, te ponuditi moguća rješenja za unapređenje djelatnosti na tom području. Istraživanje je provedeno anonimnim anketiranjem nasumičnog uzorka korisnika Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, koji predstavlja reprezentativni uzorak od približno 10 % njezinih redovnih članova. Za potrebe ovog istraživanja bilo je od izuzetne važnosti u anketirani uzorak uključiti i određeni broj osoba koje nisu redovni korisnici knjižničnih usluga NKČ Sisak (koji nisu članovi knjižnice), jer je poznato iz iskustva da osobe koje nisu redovni članovi u knjižnicu dolaze najčešće upravo u potrazi za informacijama. Stoga potrebe takvih korisnika knjižnice i njihova percepcija o kvaliteti informacijskih usluga dostupnih u knjižnici bitno utječu na pouzdanost rezultata istraživanja.

Item Type: Diploma Thesis
Uncontrolled Keywords: narodne knjižnice, informacijske potrebe korisnika, Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" Sisak
Subjects: Information sciences > Librarianship
Departments: Department of Information Science
Supervisor: Živković, Daniela
Date Deposited: 28 Aug 2018 14:02
Last Modified: 28 Aug 2018 14:02
URI: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/id/eprint/10181

Actions (login required)

View Item View Item