Knjižnica Filozofskog fakulteta
Sveučilišta u Zagrebu
Faculty of Humanities and Social Sciences Institutional Repository

Upravljanje informacijama i znanjem u knjižnici

Downloads

Downloads per month over past year

Majić, Anđela. (2018). Upravljanje informacijama i znanjem u knjižnici. Diploma Thesis. Filozofski fakultet u Zagrebu, Department of Information Science. [mentor Lasić-Lazić, Jadranka].

[img]
Preview
PDF (Croatian)
Download (754kB) | Preview

Abstract

edan od glavnih resursa na kojem se temelji poslovanje današnjih organizacija upravo je znanje koje je pokretač suvremenih organizacija. Organizacije su počele sve više ulagati u zaposlenike kao glavni kapital kojeg mogu posjedovati. Osnovni resurs svake organizacije su upravo sposobni i vješti zaposlenici. Organizacija koja ulaže u znanje i vještine svojih zaposlenika, povratno dobiva motivirane i zadovoljne zaposlenike. Procesi, proizvodi i usluge postaju intenzivnim znanjem. Principi modernog poslovanja zasnivaju se na stjecanju znanja i učenju kako upotrebljavati i upravljati znanjem. Knjižnice kao organizacije posluju po uglavnom tradicionalnom načinu poslovanja te trebaju stvoriti novo ozračje koje potiče knjižničare na još veću razmjenu znanja i stvaranje organizacijske kulture koja se bazira na učenju. Stoga, ovaj rad izdvaja i razmatra principe modernog poslovanja i specifičnosti menadžmenta ljudskih resursa koji ukazuju na važnost kvalitetnog i trajnog ulaganja u razvoj zaposlenika, a sve s ciljem njihove obuke za uspješno obavljanje svih aktualnih i budućih radnih zaduženja. Knjižničari uz pomoć znanja i vještina razvijaju nove proizvode i usluge, stvaraju nove poslovne mogućnosti koje direktno utječu na prednost knjižnice kao organizacije. Za knjižnice je bitno da kontinuirano rade na stvaranju inovacija kako bi korisnici bili što zadovoljniji.

Item Type: Diploma Thesis
Uncontrolled Keywords: organizacija znanja,upravljanje znanjem, upravljanje informacijama, menadžment ljudskih potencijala, knjižnice
Subjects: Information sciences > Librarianship
Information sciences > Knowledge organization
Departments: Department of Information Science
Supervisor: Lasić-Lazić, Jadranka
Date Deposited: 25 Sep 2018 13:30
Last Modified: 25 Sep 2018 13:30
URI: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/id/eprint/10242

Actions (login required)

View Item View Item