Knjižnica Filozofskog fakulteta
Sveučilišta u Zagrebu
Faculty of Humanities and Social Sciences Institutional Repository

E-učenje likovne umjetnosti: analiza alata za učenje likovne umjetnosti i moguća primjena tih alata u nastavi informatike

Downloads

Downloads per month over past year

Breber, Božica. (2018). E-učenje likovne umjetnosti: analiza alata za učenje likovne umjetnosti i moguća primjena tih alata u nastavi informatike. Diploma Thesis. Filozofski fakultet u Zagrebu, Department of Information Science. [mentor Lauc, Tomislava].

[img]
Preview
PDF (Croatian)
Download (4MB) | Preview

Abstract

Razvoj tehnologije i njena široka uporaba je doprinijela i razvoju alata za elektroničko učenje koji se danas primjenjuju u raznim područjima, a njihova količina i kvaliteta svakih danom sve više rastu. Kako likovna umjetnost može biti izazov za učenje jer sadrži mnogo imena, godina i razdoblja poput povijesti, cilj ovog rada je dati pregled web stranica, mobilnih aplikacija i igara koje nam olakšavaju učenje likovne umjetnosti. U analizi alata za učenje će biti naglasak na temama i područjima koja su obuhvaćena, dizajnu sučelja, uporabi multimedija, interaktivnosti i učinkovitosti. Nadalje, u kontekstu nastave informatike, često postoji korelacija s likovnom umjetnošću, no uglavnom u nastavnim jedinicama koje su direktno vezane uz određeni aspekt likovnog izražavanja, primjerice Paint. Iz tog razloga, analizirat će se mogu li se ti alati za učenje likovne umjetnosti primijeniti u nastavi informatike te predložiti na koji način.

Item Type: Diploma Thesis
Uncontrolled Keywords: e-učenje, likovna umjetnost, informatika
Subjects: Information sciences
Information sciences > Social-humanistic informatics
Departments: Department of Information Science
Supervisor: Lauc, Tomislava
Date Deposited: 23 Nov 2018 13:53
Last Modified: 23 Nov 2018 13:53
URI: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/id/eprint/10531

Actions (login required)

View Item View Item