Knjižnica Filozofskog fakulteta
Sveučilišta u Zagrebu
Faculty of Humanities and Social Sciences Institutional Repository

Specijalna interdisciplinarna bibliografija članaka o ljudskim pravima - kontekst znanstvene komunikacije i otvorenog pristupa

Downloads

Downloads per month over past year

Kelkedi, Željka. (2013). Specijalna interdisciplinarna bibliografija članaka o ljudskim pravima - kontekst znanstvene komunikacije i otvorenog pristupa. Diploma Thesis. Filozofski fakultet u Zagrebu, Department of Information Science. [mentor Barbarić, Ana].

[img] PDF (Croatian) - Registered users only
Download (737kB) | Request a copy

Abstract

Cilj ovog diplomskog rada bila je prvenstveno izrada bibliografije članaka o ljudskim pravima iz područja filozofije, politologije i sociologije u kontekstu elektroničkog okruženja i otvorenog pristupa. U teorijskom dijelu rada iznijeli smo kraći povijesni pregled razvoja specijalnih bibliografija te raspravili nužnost specijalizacije u bibliografskoj struci. Kako smo o bibliografiji govorili u kontekstu znanstvene komunikacije, obrazložili smo koncept znanstvene komunikacije i bibliografiju kao medij u tom procesu; uz koncept znanstvene komunikacije nadovezali smo i raspravili koncept otvorenog pristupa polazeći od shvaćanja znanosti kao javnog, a ne privatnog znanja te slobodnog korištenja znanstvenih informacija kao procesa od središnje važnosti za znanstvenu komunikaciju.

Item Type: Diploma Thesis
Uncontrolled Keywords: ljudska prava, bibliografija, otvoreni pristup
Subjects: Information sciences
Information sciences > Librarianship
Departments: Department of Information Science
Supervisor: Barbarić, Ana
Date Deposited: 07 Feb 2019 13:38
Last Modified: 07 Feb 2019 13:38
URI: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/id/eprint/10846

Actions (login required)

View Item View Item