Knjižnica Filozofskog fakulteta
Sveučilišta u Zagrebu
Faculty of Humanities and Social Sciences Institutional Repository

Uloga visokoškolske knjižnice u informiranju studenata o citiranju i plagiranju: na primjeru Knjižnice Filozofskog fakulteta

Downloads

Downloads per month over past year

Gotal, Elvira. (2018). Uloga visokoškolske knjižnice u informiranju studenata o citiranju i plagiranju: na primjeru Knjižnice Filozofskog fakulteta. Diploma Thesis. Filozofski fakultet u Zagrebu, Department of Information Science. [mentor Živković, Daniela].

[img]
Preview
PDF (Croatian)
Download (1MB) | Preview

Abstract

U ovom radu predstavit će se uloga visokoškolske knjižnice u informiranju studenata o citiranju i plagiranju. To su pojmovi koji se vežu uz akademsku čestitost i obuhvaćaju etično i odgovorno ponašanje članova akademske zajednice radi dobrobiti čitavog društva. Uz teorijski dio obrađen u prvom dijelu rada, obrazložit će se uvođenje novih alata i spomenuti trenutna edukacija za studente koju nudi Knjižnica.U drugom će se dijelu u obliku upitnika namijenjenog studentima Filozofskog fakulteta analizirati mišljenja i stavovi studenata o citiranju i plagiranju. Na temelju analize predložit će se upute za studente koje bi mogle poslužiti kao nacrt smjernica za citiranje na mrežnim stranicama Knjižnice.

Item Type: Diploma Thesis
Uncontrolled Keywords: citiranje, plagiranje, Knjižnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu, edukacija korisnika
Subjects: Information sciences
Information sciences > Librarianship
Departments: Department of Information Science
Supervisor: Živković, Daniela
Date Deposited: 24 Apr 2019 12:51
Last Modified: 24 Apr 2019 12:56
URI: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/id/eprint/11165

Actions (login required)

View Item View Item