Knjižnica Filozofskog fakulteta
Sveučilišta u Zagrebu
Faculty of Humanities and Social Sciences Institutional Repository

Stigma heroinskih ovisnika kao prepreka njihovoj rehabilitaciji i resocijalizaciji

Downloads

Downloads per month over past year

Lončar, Filip. (2018). Stigma heroinskih ovisnika kao prepreka njihovoj rehabilitaciji i resocijalizaciji. Diploma Thesis. Filozofski fakultet u Zagrebu, Department of Sociology. [mentor Rodik, Petra].

[img]
Preview
PDF (Croatian)
Download (485kB) | Preview

Abstract

Društvena stigma i stigmatizacija pojedinaca i grupa je prije svega društvena pojava koja se stvara i reproducira unutar spona društvenih interakcijaujedno narušavajući kvalitetu života onih koji je posjeduju.. Imajući to na umu, svrha ovoga istraživanja baziranog na kvalitativnom pristupu, točnije, kvalitativnoj analizi intervjua rehabilitiranih ovisnika, ali i onih u procesu rehabilitacije je dobivanje uvida u manifestaciju stigme u društvenim vezama ovisnika, pogotovo obitelji, prijatelja, partnera i poslodavca. Nadalje, uočiti promjene stigmatizacije do kojih dolazi tijekom ovisničkih karijera te istaknuti načine na koje društvena stigma unazađuje rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika o heroinu.

Item Type: Diploma Thesis
Uncontrolled Keywords: Društvena stigma, stigmatizacija, ovisnost, heroin, devijantnost, dramaturgija, rehabilitacija, resocijalizacija
Subjects: Sociology
Departments: Department of Sociology
Supervisor: Rodik, Petra
Date Deposited: 07 May 2019 12:30
Last Modified: 07 May 2019 12:30
URI: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/id/eprint/11226

Actions (login required)

View Item View Item