Knjižnica Filozofskog fakulteta
Sveučilišta u Zagrebu
Faculty of Humanities and Social Sciences Institutional Repository

Ispitivanje konstrukta mudrosti

Downloads

Downloads per month over past year

Kosalec, Bojan. (2003). Ispitivanje konstrukta mudrosti. Diploma Thesis. Filozofski fakultet u Zagrebu, Department of Psychology. [mentor Bratko, Denis].

[img]
Preview
PDF (Croatian)
Download (415kB) | Preview

Abstract

Ovo istraživanje, koje se temelji na teorijskom i empirijskom radu berlinske grupe znanstvenika s Max Planck instituta za razvoj i obrazovanje, predstavlja prvi pokušaj istraživanja složenog konstrukta mudrosti u našoj sredini, stoga je osnovni cilj bilo ispitati je li moguće mudrost mjeriti na valjan i pouzdan način te je li riječ o jedinstvenom konstruktu ili se on sastoji od više nezavisnih faktora. Osim toga, željelo se ispitati daju li skupine sudionika, studenata Filozofskog fakulteta, Odsjeka za psihologiju i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Odsjeka za fiziku, kemiju i biologiju, za koje se pretpostavlja da različito poznaju određeno područje, različito mudre odgovore na određene realne životne dileme. Na temelju ciljeva formulirali smo specifične probleme i hipoteze.

Item Type: Diploma Thesis
Uncontrolled Keywords: mudrost, evolucijska hermeneutika, kognitivni procesi, vrlina, osobno dobro, implicitne, eksplicitne i integrativne teorije mudrosti, mehanici i pragmatici inteligencije, fundamentalni životni pragmatici, ekspertno znanje, ontogeneza mudrosti, kriteriji mudrosti, mjerni instrument, valjanost, pouzdanost, faktorska struktura
Subjects: Psychology > Psihologija ličnosti
Departments: Department of Psychology
Supervisor: Bratko, Denis
Date Deposited: 27 Mar 2007
Last Modified: 02 Dec 2016 13:13
URI: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/id/eprint/145

Actions (login required)

View Item View Item