Knjižnica Filozofskog fakulteta
Sveučilišta u Zagrebu
Faculty of Humanities and Social Sciences Institutional Repository

Procjena spremnosti škola za prijavu i provedbu etwinning projekata u hrvatskoj

Downloads

Downloads per month over past year

Ivčec, Barbara. (2018). Procjena spremnosti škola za prijavu i provedbu etwinning projekata u hrvatskoj. Diploma Thesis. Filozofski fakultet u Zagrebu, Department of Information Science > Chair of librarianship. [mentor Špiranec, Sonja].

[img]
Preview
PDF (Croatian)
Download (967kB) | Preview

Abstract

Tema ovog rada je razvoj modela za procjenu spremnosti škola za prijavu i provedbu eTwinning projekata u Hrvatskoj. eTwinning projekti u hrvatskom obrazovnom sustavu postoje već dugi niz godina kao nastavna ili izvannastavna aktivnost. eTwinning predstavlja povezivanje različitih škola iz iste ili više zemalja na obradi istog nastavnog sadržaja. Kao takav, eTwinning zahtijeva određene preduvjete kako bi prijava i provedba projekata bila uspješna. U ovom radu bavimo se upravo identificiranjem tih preduvjeta, tj. kriterija koji utječu na spremnost škole da prijavi i uspješno provede eTwinning projekt. Ti kriteriji čine okvir modela za procjenu spremnosti škola za prijavu i provedbu eTwinning projekata, a osim okvira, u ovom radu je razvijen i instrument kojim je moguće odrediti koliko je neka škola spremna za prijavu i provedbu eTwinning projekata. U osnovi instrumenta je višekriterijska analiza te rubrika, dok se agregiranje lokalnih razina spremnosti škole u konačnu (ukupnu) razinu spremnosti škole vrši primjenom ponderirane aritmetičke sredine. U radu su u konačnici razvijena dva modela – jedan za procjenu spremnosti škole za prijavu i provedbu eTwinning projekata općenito, a drugi za procjenu spremnosti škole za prijavu i provedbu konkretnog već barem okvirno definiranog projekta. U izradi ovog modela sudjelovali su nastavnici, knjižničari, (bivši) ravnatelji, stručni suradnici, vanjski suradnici škole te predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU koja koordinira provedbu eTwinning projekata u Hrvatskoj. U konačnici, kreirani model je uspješno validiran na nekoliko škola i projekata i kao takav može se koristiti u praksi.

Item Type: Diploma Thesis
Uncontrolled Keywords: spremnost, škole, eTwinning, projekti, model, okvir, instrument, višekriterijska analiza, rubrika, kvalitativna analiza, kvantitativna analiza
Subjects: Information sciences > Librarianship
Departments: Department of Information Science > Chair of librarianship
Supervisor: Špiranec, Sonja
Date Deposited: 25 Apr 2019 14:11
Last Modified: 25 Apr 2019 14:11
URI: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/id/eprint/11150

Actions (login required)

View Item View Item